Saturday, March 20, 2010

blurrr~~~

salam

apa korang semua nampak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dah-dah, stop scrolling!

kepada siapa-siapa yang betul tu baguslah. boleh pergi makan tomyam lepas ni.




Alkisah di pagi hari

sedang si adik gembira melayan movie di ruang kamarnya

tiba-tiba, ada bunyi aneh memainkan lagu ss501 dengan rancak sekali. diendahkan pada mulanya, tetapi dek kerana kosentrasinya yang terganggu diangkat jua tubuh menuju ke bunyi tersebut.

rupanya telefon bimbit si kakak berwarna orang bertompok bak harimau bintang itu yang berbunyi. di screen tertera panggilan 'private number'. dipanggil kakak nya yang ketika itu berada di dalam kamar mandi. dipanggil sekali tiada respon. 2-3 kali baru ada. haish! diberitahu mengenai panggilan itu kepada si kakak. tiba-tiba si kakak dengan nada yang cuak tak boleh blah menyuruh si adik mengangkat panggilan tersebut dan sila gelak ketika menyahut panggilan itu (&^*%%$@%#). namun, ketika ibu jari bulat comel si adik nak menekan, panggilan ditamatkan. duh... apakah? selepas selesai si kakak di kamar mandi diberitahunya kepada si adik betapa frust menonggengnya dia dek kerana si adik tidak menjawab panggilan itu. si adik dengan seblur-blurnya mencari arah tujuan kenapa dan mengapa sehingga dia disalahkan. duh... kesian... hakhak.

rupa-rupanya, dia terkena panggilan hangit!!! OIT! BUKANLAH!

rupa-rupanya, panggilan itu adalah dari stesen radio yang ingin memberi RM1000 kepada 2 beradik itu. JIKA mereka menjawab panggilan tersebut dengan menyahut dengan gelak ketawa sehingga si DJ mengarahkan untuk berhenti. ouh... itu rupanya. dah terlepas RM1000, patutlah si kakak frust gila. haih... dah tu macam mana nak wat. si adik ni tak delah pulak diberitahu awal-awal pasal panggilan ni. last-last si adik ni jugak yang jadik mangsa. hoho...

dah lah si adik tu blur secomel-comelnya sampai terlepas RM1000 tu. ngahaha... mintak ampun, mintak maaf lah ye. tidak disengajakan untuk melepaskan RM1000 tu. tak pe. minggu depan kita cuba lagi dengan CASH CALL FLY.FM itu ye wahai si kakak. :D

p/s:
1. semua gambar hanyalah sekadar gambar hiasan yang diambil dari google image.
2. harap maaf atas kisah pertama yang langsung takde kait mengait dengat kain yang dikait dengan kisah yang kedua.
3. apa lagi yerk? hurmm... dah tak de papelah. ok ENJOY \(=^.^=)/

2 comments:

Nur Fara said...

hehehe.. kelakar lah.. ingat kan naper la.. btw.. hope fully u dapat follow i back yer.. ~ngee~

NuRul said...

till now masih duk pikir apa kaitan tomyam ngan talian fly tu hahahaha...sesuai ngan nama fly fm..duet rm1000 tu pun fly kehkehkeh