Monday, February 1, 2010

The Best is Yet to Come


Saladin. baru je lepas baca reviews about this animation series, and surprisingly it is made in Malaysia. yeah... Malaysian product and I can said right after watching the trailer, it really hook me to look forward for this series. it is awesome. the trailer itself won the Best Technology category at SICAF (Seoul International Cartoon and Animation Festival). doesn't it cool enough? for me it is superb. the best among the best product of Malaysia and i'm really proud of it. to watch the trailer, click here. don't forget to write back about your thought of this animation.

SALADIN is a 3D animation for television series. It will be a 13-part series. The story is based on the real-life stories of a Muslim hero warrior named Salahuddin Al Ayubi (or might be written as Salah Al-Din Yusuf Ibn Ayyub). In the West, it is also popularly known as Saladin. The events happened during the Holy War in the 12th Century. His mission is to conquer Jerusalem and also to unite the Muslims world. (taken from here).

i'm really looking forwards for this animation. i really2 love it since the 1st time i watch the trailer, i know this animation will be one of high quality product of Malaysia. cayalah. MALAYSIA BOLEH!!! The animation film Saladin by the Multimedia Development Corporation (MDeC) has won the Tokyo Big Sight Award at Tokyo International Anime Fair 2007, the world's largest anime exhibition. Saladin won the award for excellence in 3-dimensional computer-generated imagery (3D CGI), special visual effects and animation.

the man behind the scene yang mencetuskan idea ini adalah Kamil Othman, the vice-president for MDeC's Creative Department. hajat di hati beliau adalah untuk membuktikan bahawa Malaysia juga mampu menghasilkan hasil yang berkualiti tinggi setanding dengan Disney mahupun Pixar. seyesly... cayalah~~~

the best thing adalah, effort to expose the young people to the Sirah. dari cerita ni kita boleh tahu sedikit sebanyak pasal sirah dulu-dulu. pada pendapat aku, pembawaan elemen sirah dalam animation ni akan memberi kesan yang mendalam apatah lagi sebagai inspirasi kepada anak muda di luar sana. kalau nak tahu pasal sirah ni, especially kalau dari buku kadang-kadang ada je yang tak berminat. sebab tulah pada pendapat aku, animation, kartun, komik dan banyak lagi media adalah salah satu medium yang baik untuk menyampaikan dakwah. jika kita dari kecil sampai besar disogok dengan hiburan, kenapa kita tak menggunakan strategi itu untuk menaikkan Islam semula? saya tak nak menjawab kepada persoalan seperti ni. biarlah saya serahkan pemikiran ini kepada anda semua.


2 comments:

Ariffin said...

sbnrnye Crite je Islamik. Tukang buatnye adalah non-Muslim (Chinesse)
org Melayu hnye tukang Crite.

Ble lah kte nk maju?

zikachiCOOL said...

salam... yeah, it's true. tapi at least ade pencapaian yang dibuat dan dalam masa yang sama sirah tu sendiri diketengahkan bukan sahaja pada yang muslim tapi juga pada yang non-muslim. semoga mereka juga mendapat hidayah.